Известие

Collapse
No announcement yet.

Твърд педал на съединителя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Твърд педал на съединителя

Здравейте! Проблемът ми е , че педала на съединителя е малко твърд. Миналата година сменях съединителя, преди 4-5 години съм сменил помпата и работния цилиндър, не губи течност, има я в казанчето, но педала си е твърд. Жена ми кара един Сеат, на който съединителя също е хидравличен, но педала е супер мек. Моля, ако някой знае дали при 155-цата това да е твърд педала е нормално, нека каже. Или ако не е нормално, то каква е причината за това? Благодаря!
    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщение
    Здравейте! Проблемът ми е , че педала на съединителя е малко твърд. Миналата година сменях съединителя, преди 4-5 години съм сменил помпата и работния цилиндър, не губи течност, има я в казанчето, но педала си е твърд. Жена ми кара един Сеат, на който съединителя също е хидравличен, но педала е супер мек. Моля, ако някой знае дали при 155-цата това да е твърд педала е нормално, нека каже. Или ако не е нормално, то каква е причината за това? Благодаря!
    Причината е като на всеки такъв съединител - или лагерът се вкопава в пластините на притискателният диск или пластините на притискателният диск губят еластичност от загряване с времето и се втвърдяват. Или и двете заедно.
    Нов съединител е лек като перо, когато смениш диск, лагер и притискател. НО като всяко нещо си има време на експлоатация.
    Помня като смених моя, че при първото качване в колата, щях да пробия пода с левия крак. Сега е по-твърд и с времето става така...

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Моя го смених миналта година през март, но пак не омекна толкова, колкото на Сеат-а на жената например. Или пък ми калпав съединителя. Може ли да е от помпите?

Comment

Съединителя, комплект ли го смени? Не е изключено да си попаднал на менте. А от помпата и цилиндъра , няма да ти е твърд педала.
        LANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
        LANCIA THEMA 2.0 8V
        ALFA ROMEO 155 1.8 8V Silverstone
        ALFA ROMEO 155 1.9 turbo D

Comment

Не се задълбочавайте чак толкова!
          Просто смени маркуча между помпата и работния цилиндър
          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Не се задълбочавайте чак толкова!
            Просто смени маркуча между помпата и работния цилиндър
            То там малко е тръбичка маи...
            sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Не може да няма маркуч!
              Между двигателя и купето не може да има само тръба.
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Не може да няма маркуч!
                Точно така - от помпата в купето върви маркуч и после преминава с тръбичка в работния цилиндър.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Съединителя го сменях нов, с лагер комплект. Уж беше LUK. Иначе помпата съм я сменял преди 6-7 години. Незнам дали тоя маркуч, който излиза от нея ще е толкова зле, та да окаже такова влияние?!

Comment

Съединителя го сменях нов, с лагер комплект. Уж беше LUK. Иначе помпата съм я сменял преди 6-7 години. Незнам дали тоя маркуч, който излиза от нея ще е толкова зле, та да окаже такова влияние?!
                    Абсолютно!
                    Тоя проблем съм го имал още на москвича, преди тридесет години.
                    Маркуча се разлага от вътре и започва да действа понякога даже като клапан.
                    Смени го и ще се учудиш колко много неща са зависели от него!

Comment

Благодаря за съвета! А, дали има такива маркучи, които да се продават отделно от помпата?

Comment

Този маркуч едва ли ще го намериш нов.
                        Като сменях съединител, взех моя стария, който беше пред разпад и в една фирма занимаваща се с изработка на всякакви хидравлични маркучи ми направиха нов.
                        Вече повече от година карам с него и проблем не съм имал.
                        33 1.7 8v 4x4 92г.-ex , 155 2.0тс 8v-ex
                        166 2.4 jtd 150 03г.

Comment

Лесно ли се сваля маркуча и дали ще изтече много спирачна течност?

Comment

Лесно ли се сваля маркуча и дали ще изтече много спирачна течност?
                            Аз пък се замислих леко.... Ако тоя маркуч е толкова зле не е ли редно след като се натисне съединителя и работния цилиндър се напълни някак с течност, да следва след това приплъзване на съединителя поради невъзможноста да се върне течноста нагоре към помпата/казанчето!?!?
                            Чичето по-горе постоянно говори за скапали се маркучи спирачни и тн, но аз на 155-ца несъм видял такова нещо..
                            (трябва да е било ужасно занемарено положението.. )
                            sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Не може да няма маркуч!
                              Може,може...ще ти ги кажа последователно:педал-г. помпа-тръбичка-маркуч-д. помпа-вилка съединител...и те така
                              Alfa 155 1.9TD '97 EX
                              Alfa 166 2.4 JTD EX
                              Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Working...
                              X